Amethist

Lichamelijke genezende eigenschappen van Amethist:
Stimuleert slaap en rust
Maakt de geest leeg
Versterkt het immuunsysteem


Op fysiek niveau wordt Amethist ook geassocieerd met gezonde celregeneratie, het stimuleren van een rustgevende slaap en rust en het bevorderen van de hormonale balans. Omdat Amethist helpt de stofwisseling in balans te brengen en het endocriene systeem positief dient, vindt het lichaam zijn innerlijke harmonie en gaat het niet te gek op de cortisolproductie - wat stress en spanning dramatisch vermindert. Samen met dit alles zorgt de paarsachtige tint van Amethist er ook voor dat lichaam, geest en ziel gereinigd en ontgift blijven. Voor degenen die worstelen met een mistig hoofd of migraine, kan Amethist ook helpen om die wolken weg te nemen.

Voor degenen die moeite hebben om minder te drinken, moedigt Amethyst de drager aan om nuchter te blijven. Het is een steen die dient als herinnering dat heldere gedachten en een nuchter hoofd nodig zijn om de juiste keuzes in het leven te maken en dat het, door de geest te vertroebelen, lastig kan zijn om het pad te zien dat het meest logisch is.

Een prachtige paarse boost voor het immuunsysteem; de amethist-edelsteen staat ook bekend om zijn verbluffende vermogen om het lichaam te helpen fit te worden en om kwalen en ziekten af ​​​​te weren die grote schade aanrichten aan de gezondheid en het welzijn van een persoon. Door een zuiverende aard aan het bloed te geven en stress- en angstniveaus effectief te verminderen, krijgt het immuunsysteem een ​​boost, wat betekent dat alles, van het ademhalingssysteem tot de huid, een hoger niveau van kracht kan vinden om te genezen.

Tot slot, voor degenen die de fysieke uitdaging hebben om in een heerlijke donkere en rustgevende slaap te vallen, kan het hebben van Amethyst in de buurt tijdens de rustige slaapuren er ook voor zorgen dat de drager niet de hele nacht wakker blijft. Amethyst, een steen die bekend staat om zijn hulp bij de strijd tegen slapeloosheid, verbaast met zijn vermogen om overvloedige rust en kracht te brengen.

 

Wat is Amethist?

Amethist is een paarse variant van kwarts. Het maakt deel uit van het hexagonale kristalsysteem. Amethist is een halfedelsteen met een glasachtige glans. Het komt vaak in de kleuren violet en paars. De betekenis van Amethist is spirituele genezing, kalmte en wijsheid. De favoriete steen van iedereen, geliefd sinds 25.000 voor Christus, verbindt het concrete met het goddelijke. Deze steen ontleent zijn kleur aan de tranen van Dionysus. Voor degenen die willen weten hoe amethist te gebruiken bij genezing; deze krachtige en mooie steen zal zeker iedereen van hun sokken blazen en iedereen die haar draagt ​​tegelijkertijd prachtig geaard achterlaten. Naar verluidt, de brug die het concrete met het goddelijke verbindt - de betekenis van Amethist is lang synoniem geweest met spiritualiteit en is beroemd om zijn nauwe associatie met zowel het derde oog als de kruinchakra.  Van de Grieken tot de Romeinen en zelfs de Egyptenaren, iedereen werd aangetrokken door de diepe genezende krachten die de amethist uitstraald. Van de met ijs verwoeste hoeken van Siberië tot de zwoele regenwouden van Brazilië. Amethist is over de hele wereld te vinden. Amethist betekent 'niet bedwelmd' en komt van het oude Griekse woord - Amethistos. De Grieken, die de aardende ontroering van de steen herkenden, dachten dat ze het kristal konden gebruiken om hen te beschermen tegen bedwelming en dat het dragen van amethist zou voorkomen dat ze dronken neervielen. Ooit overspoeld met de magie van mythos, zijn er verhalen over Amethist die zijn tint verdient aan de bloedrode wijntranen van Dionysus. Het verhaal gaat dat Amethyst eigenlijk een jonge maagd was die zich op de ontvangende rand van de toorn van God bevond toen hij dronken was. Het jonge meisje riep de godin Diana om hulp en de godin veranderde haar in een glinsterende bleke steen. Toen Dionysus zijn dwaasheid besefte, huilde hij in zijn wijnglas en wierp in zijn emotie zijn beker om. De witte steen zoog de wijn op tot hij een zachte paarse tint kreeg. Goden en Godinnen terzijde, de Amethist-betekenis echoot door. Dronken gedrag wordt vaak geassocieerd met een modderige geest, hoge emoties en onhandige beslissingen. Als tegengif hiervoor wordt Amethist daarom geassocieerd met kristalheldere helderheid, diepe contemplatie en een gevoel van controle over het leven. Voor degenen die merken dat ze ook aangetrokken worden door de zachte paarse en lavendelkleurige tinten van dit gloeiende amulet, laten we een beetje dieper graven en alle geheimen van de amethiststeen ontrafelen, zodat iedereen de vruchten kan plukken van het brengen van prachtige edelstenen in hun leven.