Rozenkwarts

Rozekwarts: dé steen van het hart en de liefde.

Bevordert zelfacceptatie en zelfliefde.

Opent  je hartchakra waardoor je beter instaat bent liefde te ontvangen en geven.

Heeft een zachte kalmerende werking bij verdriet.

Laat je meer openstaan voor alle soorten schoonheid en stimuleert fantasie en creativiteit. 

 

Rozenkwarts is een prachtige roze tot roodachtige steen die voorkomt in veel delen van de wereld, waaronder Brazilië, Madagascar, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. De roze kleur wordt veroorzaakt door sporen van ijzer, titanium of mangaan in het kwarts.

Rozenkwarts wordt vaak geassocieerd met liefde en emotioneel welzijn. Het wordt beschouwd als een krachtige steen voor het aantrekken van liefde en het versterken van bestaande relaties, en wordt vaak gegeven als een geschenk aan geliefden of gedragen als sieraad. Het wordt ook vaak gebruikt voor het verwerken van verdriet, rouw en emotionele blokkades.

Rozenkwarts wordt ook vaak gebruikt in meditatie en heling. Het wordt gezegd dat het kan helpen bij het versterken van de intuïtie, het verhogen van het spirituele bewustzijn en het verbeteren van de verbinding met het hogere zelf.

Rozenkwarts wordt ook vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde. Er wordt gezegd dat het kan helpen bij de behandeling van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, vermoeidheid, stress en andere aandoeningen. Het wordt vaak gebruikt in de vorm van kristallen of edelstenen elixers voor healing doeleinden.

Rozenkwarts wordt ook vaak gebruikt voor de Schilderijen en decoratie, als het wordt beschouwd als een steen die een positieve energie en harmonie kan brengen in een ruimte.