Sphaleriet

Sfaleriet: sterk aardende en energie gevende steen.

Verhoogt je intuïtie en stimuleert creativiteit.

 

Sfaleriet staat bekend om haar sterk aardende en energie gevende eigenschappen. Het brengt balans in de mannelijke en vrouwelijke aspecten van de persoonlijkheid, verhoogt de intuïtie en kan zelfs nieuwe gaven onthullen. Een zeer interessante steen die krachtig werkt op de chakra’s onder het hart.

Sphaleriet wordt vaak beschouwd als een helende steen en er wordt gezegd dat de steen kan helpen bij de behandeling van aandoeningen van het immuunsysteem, zoals reumatische aandoeningen en ontstekingen. Over sphaleriet wordt ook gezegd dat het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan helpen bij het verbeteren van concentratie en geheugen.

Sphaleriet wordt ook vaak gebruikt in meditatie en er wordt gezegd dat het kan helpen bij het verkrijgen van spirituele inzicht en verlichting. 

Sphaleriet is een natuurlijke steensoort die wordt gevormd uit zink-ijzer sulfide. Het komt vaak voor in donkere kleuren zoals zwart, bruin of grijs, maar kan ook rood, geel of groen zijn. Sphaleriet wordt vaak gevonden in Zuid-Afrika, Spanje, Mexico en de Verenigde Staten.

 

Net als bij vele helende stenen, is er geen wetenschappelijk bewijs voor de helende eigenschappen van Sphaleriet. Velen geloven er wel in en hebben persoonlijke ervaringen met de steen. Het dragen van Sphaleriet als sieraad kan een symbolische of emotionele betekenis hebben voor degene die het draagt.