Lapis Lazuli

 

Werking: een steen die je eerlijk en oprecht maakt.  Geeft je innerlijke rust en wijsheid. Fijne steen bij stress. Mooie steen voor vriendschappelijke en liefdesrelaties. Stimuleert het uiten van mening en emoties en helpt je jezelf te zijn.

 

Lapis Lazuli is een bijzondere en unieke steen, die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn prachtige blauwe kleur. Het wordt vaak gevonden in marmer en andere metamorfe gesteenten in bergachtige gebieden in Afghanistan, Chili, Rusland en andere landen.

De kleur van de steen varieert van diep blauw tot lichtblauw met goudgele aderachtige vormen van pyriet. Deze aders geven de steen zijn unieke uitstraling en zijn vaak zichtbaar als kleine gouden vlekjes op de steen.

Lapis Lazuli wordt al eeuwen gebruikt in sieraden, beeldhouwwerk en als pigment. Het werd bijvoorbeeld gebruikt door de oude Egyptenaren en de oude Grieken. In de Middeleeuwen werd het gebruikt in schilderijen en fresco's.

Het wordt ook vaak beschouwd als een heilige steen en wordt geassocieerd met wijsheid, kennis en spirituele groei. Veel mensen geloven dat het dragen of mediteren met Lapis Lazuli kan helpen bij het verhogen van de intuïtie, het versterken van de geest en het verminderen van stress.

In de alternatieve geneeskunde wordt Lapis Lazuli vaak gebruikt voor de behandeling van allerlei aandoeningen, zoals hoofdpijn, keelontsteking, angst en depressie. Er wordt gezegd dat het helpt bij het reguleren van de bloeddruk, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

In samenvatting, Lapis Lazuli is een unieke en bijzondere steen met een rijke historie en culturele betekenis. Het wordt gewaardeerd om zijn prachtige kleur en wordt vaak geassocieerd met wijsheid, kennis en spirituele groei. De steen wordt vaak gebruikt voor sieraden, beeldhouwwerk, pigmenten en in alternatieve geneeskunde.