Apatiet

Een steen die vrolijk maakt en helpt je gevoelens beter te uiten.

Geeft je levensvreugde en maakt je zelfverzekerd en helder.

 

Apatiet is een minerale groep die bestaat uit verschillende soorten mineralen, waaronder fluoroapatiet, hydroxylapatiet en chlorapatiet. Het is een zeer harde en duurzame steen die vaak wordt gebruikt in juwelen, tandheelkunde en industriële toepassingen. De steen is vaak blauw, groen of geel van kleur en kan ook witte, bruine of roze tinten hebben. De naam apatiet is afgeleid van het Griekse woord "apate", wat bedrieglijk betekent, omdat de steen vaak wordt verward met andere mineralen zoals beryl en spodumene. Apatiet kan worden gevonden in vele delen van de wereld, waaronder Brazilië, Mexico, Rusland en Canada.

 

Apatiet wordt vaak beschouwd als een helende steen met verschillende spirituele en emotionele voordelen. Het wordt gezegd dat apatiet helpt bij het verminderen van spanning en angst, en het bevordert ook zelfvertrouwen, zelfacceptatie en een positieve houding. Het wordt ook gezegd dat het helpt bij het opruimen van mentale blokkades en het versterken van de concentratie en het geheugen. Apatiet wordt ook geassocieerd met het chakra van de keel en wordt gezegd dat het helpt bij het versterken van de communicatie en het uitdrukken van zelf.

 

Het wordt ook gezegd dat apatiet helpt bij het reguleren van hormonen en het verminderen van pijn, zoals het verminderen van gewrichtspijn en het verminderen van migraine-hoofdpijn. Sommige mensen dragen ook apatiet als een talisman tegen slechte energie en als bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf.

 

Echter dit zijn meestal gebaseerd op overlevering en geloof, er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze gezondheidsvoordelen van apatiet bevestigen.