Labradoriet

 

Werking

beschermende en spirituele steen.

Versterkt je intuïtie. Beschermt je tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen.

Geeft je zelfvertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen.

Maakt je creatief doordat je fantasie gestimuleerd wordt.

 

Labradoriet kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken met een blauwe, groene of geelachtige glans als het gepolijst is. Spectroliet is een donkere labradoriet soort. De steen is doorzichtig tot doorschijnend. Goud labradoriet is transparant en heeft een goudgele kleur.

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

 

Naast deze algemene eigenschapen van labradoriet heeft goud labradoriet de volgende aanvullende eigenschappen:

 

Goud labradoriet heeft een connectie met hogere bewustzijnsniveaus en versterkt daardoor o.a. trance en helderziendheid. Daarnaast helpt het je in contact brengen met wijsheden uit je onderbewuste. Het is een steen die sterk inwerkt op het zonnevlecht chakra en heeft daardoor een positieve werking op de maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.

Labradoriet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden of vastgehouden worden.

Het kan in een ruimte geplaatst worden als bescherming tegen negatieve invloeden en energie.